Thunder & Doporučuji anglické FF

Ach. Ach! Vidíte správně. Je to tady. Je to tady ZAS. KULTURNÍ OKÉNKO!

Tadá!

Nic? Však já vám jednou ukážu, jak úchvatný pojem to je.

Začnu moderní hudbou! Tohle video na mě baflo na tumblru (kde jinde), a sice takové věci většinou přecházím a ignoruju, ale krucinál, bůh se nade mnou smiloval a seslal mi zjevení - otevři to! A já se podívala a nemohla vynachválit ten střihačský um. Povšimněte si prosím, jak všechno zapadá, jak se propojuje, navazuje... slovy hráče AC her: "Synchronizace 100 %"



***

Ladně přejdu na tohle video, které mě utvrdilo v tom, že téma Ragnarok zkrátka nebylo bráno vážně a všechen potenciál byl spláchnut do hajzlu. Je to oblíbená fráze mého tatínka, kdykoli se pustím do vaření:
"... a za stálého míchání vylejeme do hajzlu."


***

Zakončím to doporučením na povídku (anglickou, ano)! Nepíšu o tom celý článek ani ji nezařazuju do seznamu (který je pod tunou prachu), protože - je to neuvěřitelné, ale je to tak - je to WIP (zapovězená rozepsaná povídka). Ty já doporučuju velmi nerada, jelikož jsou to zajíci v pytli, ale z téhle mám velmi dobrý pocit a je to teď jediná povídka z tohohle fandomu, kterou vážně sleduju a čtu hned, jak vyjde nový díl, zatímco u ostatních jsou mé reakce o poznání vlažnější. (Jinými slovy nemám čas ani číst ani psát, tenhle článek mi trvá snad měsíc.)

The Question of Worth od Magical Girl Hell

V době zveřejnění tohoto článku má 16 kapitol, update dvakrát týdně. Tedy ano, tiše šoupám nožkama! Jestli mám vyzdvihnout jednu věc - je to tzv. přepsaná soubojová scéna Lokiho a Strange. Tu si prý čtenáři vydupali a já jsem za to moc ráda, byla radost to číst.


A dobře, v době, kdy tohle píšu, je těch povídek víc, ještě dvě jednorázovky, které už ale do seznamu nejspíš zařadím, a tahle sbírka, která... je taky WIP, ale už chybí jenom jeden díl ke zkompletování a lidi se na povídku nevykašlou, když jim chybí jenom jeden díl. (*záchvat kašle*)


Ahem. Zpátky k zodpovědným pisálkům! Tedy je řeč o sbírce jménem 4 times Loki lied + 1 time he told the truth, a rovnou dodávám, čtěte tagy. Ono to není nic explicitního, ale zmínky non-con najdete hned v první části, a taky zmínku o sebevraždě, to až... v poslední části, myslím. To jsou asi jediné věci, na které bych upozornila. (Tímto nabádám k opravě, kdybych se snad mýlila.)

Užijete si hodně Valkýry, Lokiho a Thora, tudíž je to samozřejmě post-Ragnarok na kosmické lodi. Spousta kecání a hádání a vlastní dohady o tom, co se mohlo stát na Sakaaru. Thora čekají krušné časy (Infinity War bude úplná pohádka!) a všichni se budou muset uchýlit k chlastu.

Tady to zapíchnu, s dovolením. Doufám, že máte krásný březen. Taky zbožňujete posuny času?

A víte, že vás miluju.

Share:
spacer

6 komentářů:

  1. Díky moc za doporučení!
    Mimochodem: nedávno jsem narazila na jednu povídku a myslím, že by tě mohla zajímat. Jmenuje se to "No Safe Habour" a odehrává se to ve světě, podobném mafiánským filmům, až na to, že na pomyslném trůnu nesedí kmotr, ale sám Odin všeotec.
    odkaz:https://archiveofourown.org/works/12732855

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ti řekl o mé posedlosti mafií? :D To si rozhodně budu muset přečíst, přes to nejede vlak. :D Jsi poklad. Fakt. Děkuju!

      Vymazat
  2. Taky tě máme moc rádi. Ale jak už to na světě chodí, na láskyplných vztazích se musí pracovat, víííš? Nic není zadarmo. Své drahé je nutno opečovávat a dokazovat jim jejich jedinečnost. Tedy obvykle - tobě by stačilo něco napsat, sakra už! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Er, já se tady neobjevila taky delší dobu, spíš jen mrkám, zda to tady existuje. Díky za tip na povídku, ta bitka Loki vs Strange zní dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje! :D Nejsem na to pyšná, ale aspoň něco. :D

      Vymazat