Harry Potter - oblíbené AJ série

SLASH

Sirius Black/Remus Lupin

1. Elucidation Practice (LJ) od cevennes (3 kapitoly)
Slova: 21 000
Děj: Vánoce, rok 1978. Povídka o životě, o lásce, o zimním Londýně. Remus neumí dávat dárky.
Názor: Krásné tři kapitoly, které si bez píchnutí u srdce přečtete jedině v tom případě, že nevíte, jak vypadá jejich budoucnost. Takové příběhy ve mně vždycky vyvolají touhu po nějaké knize z minulosti, po knize, která by (klidně v sedmi částech) vyprávěla o životě Pobertů. Tahle povídka se odehrává dva roky před Harryho narozením. Vyzdvihla bych nádherné dialogy a popisy. Atmosféry, pocitů, minulosti. Remus je sentimentální a zamilovaný, Sirius to sice kryje lépe, ale není na tom jinak.
Varování/tagy: sex (dopřejte jim to - a sobě taky)

2. A Fearsome Business od Canis M. (6 kapitol)
Děj: 6 kapitol, Lie Low At Lupin's (aneb Sirius se někam potřebuje zahrabat)
Názor: Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Protože i tady jsou tak nádherně popsané charaktery postav, maličký i když ne příliš dořešený příběh v pozadí. Povídky psané z pohledu Remuse mají zvláštní kouzlo - vidíte v tom laskavost i cynismus, naději i rezignaci, je tam občas lehký náznak hněvu nad věcmi, které se nedají vrátit, stejně jako vděk za vše, co se ještě nepokazilo. Je to krásná milá povídka, srdcovka, můj malý osobní vítěz. Perfektní konec.
Varování/tagy: krapet angsty (přihlašte se, kdo jste v šoku)
pozn. (24.09.2022): na SUGARQUILL nedostupné, web zrušen - archivováno

3. The Unknown Want od Honeychurch & Lallybroch (3 kapitoly)
Děj: Příběh o Remusovi, Siriusovi, a pravé lásce.
Názor: Olala. Roztomilý začátek, frustrující interakce a uspokojivý konec, co více si člověk může přát? Remus je zamilovaný do svého kamaráda. Kamaráda, který v jednom kuse střídá holky. Mimo jiné se potýká, jako celý svůj život, s vlkodlakem uvnitř sebe, kterého je skutečně těžké krotit, ať už je úplněk nebo ne. Obrovské plus pro Lily a ženskou intuici. "Moony, mate. You're in love with an ass."
Varování/tagy: Ignorujte odkaz na čtvrtou kapitolu, skutečně jsou jenom tři. Nenechte je vám ublížit!
pozn. (24.09.2022): na SUGARQUILL nedostupné, ale na ff.net stále ano - ODKAZ

4. Padfoot the Weredog od kyou fangirl (12 kapitol - NEDOKONČENO) 
Děj: "Co se stane zvířeti, které pokouše vlkodlak?" Sirius je ve své psí podobě, když ho pokouše vlkodlak. Aby se z něj nestal druhý vlkodlak v jejich partě, musí zůstat psem, dokud mu z těla nevyprchá... jed. Nedohlíží na něj nikdo jiný než Remus.
Názor: Láme mi to srdce a zapřísahala jsem se, že nedokončené povídky jednak nebudu číst a jednak doporučovat, ale tohle je prostě... zkrátka jsem slabá a neodolala jsem, co si budeme nalhávat. Remus je zamilovaný, Sirius si až v němé podobě uvědomuje, že on vlastně taky, a James je z těch dvou na prášky. A jo, samozřejmě, že to skončí v té nejnapínavější části, protože když čtenáře nakopnout do řiti, tak s rozběhem. Nicméně - je to moc fajn. 
Varování/tagy: já to zopakuju - není to dokončené. ale i tak je to krmivo, a my krmivem neplýtváme


poslední úprava článku: 24.09.2022
Share:
spacer

Žádné komentáře:

Okomentovat