Jednorázovky

Nápověda
Tony/Loki - více méně nevinné. Stark žvatlá o bonbonech a Lokimu se nechce čekat, až se smrtelník vypořádá s jeho labyrintu podobnému oblečení aneb Žádná magie při svlékání! 

Pokrevní pouto
Thor se může přetrhnout, aby zachránil mladšího brášku. I krev by pro něj prolil. Kratičká úsměvná jednorázovka, nic vážného. Slash ne. 

Anyway
Původní název měl být český, ale anglické názvy pro dramatičtější povídky prostě sedí. 
Loki a jeho spolupráce s Thorem při boji proti temným elfům (a vlastním myšlenkám).

Varování - jednak obsahuje otevřený konec a jednak spoilery k Thorovi II. Ale psala jsem to na základě traileru, takže nic závažného tam není. 

Miláček
Jedno z nejkratších, ale zaručeně nejmilejších. Loki/Tony. (Tudíž slash ANO)
Loki se za sebe nestydí a Tony se neumí vyhoupnout z postele. Kdy naposledy se vám do ložnice nahrnuli kolegové a bratři ve zbrani zrovna, když jste měli jistou návštěvu? 

Tak dík
Hawkeye se rozhoduje mezi svou rukou a Lokim. Kratičké, ale milé. Slash ne. 

Z lásky k sobě žij, z lásky k jiným zemři
Povídka rodinná aneb Co se děje, když Loki na nějakou chvilku zmizí. Obsahuje kapičku mytologie a jinak samé dohady o vztazích zmateného otce a ochranitelské dcery. 

Drink?
Kdyby se Loki rozhodl trávit čas na Zemi jinak než v cele Avengers, nejspíš by toho hodně litoval. Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Žádný slash, ale fantazii se meze nekladou.

Profesionál
Aneb když se Avengers rozrostou o jednoho extravagantního člena, a když se ukáže Natašino slabé místo. Žádný slash.

Mentál
Je všeobecně známo, že se Loki do problémů dostává jen kvůli tomu, co řekne. Ale schválně, zlepší se to, když se svých slov vzdá? Slash nepřítomen.

Smím prosit?
Jeden z příběhů, které se kdysi mohly stát, kdysi dávno, když se ještě nic nevědělo, když Loki nazýval svého bratra bratrem, a když mezi povinnosti Asgardských princů patřila i účast na plesech.
Aneb když má Loki jednou za sto let možnost využít výhody, a stejně to nakonec neudělá. Žádný slash.

Zpátky do školy
Neobvykle rozsáhlá jednorázovka o Lokiho způsobech, jak se vypořádat s nečekaným zachycením, šokujícím přijetím a nehezkou vyhlídkou na budoucnost. 
Thor a SHIELD nachytají Lokiho do pasti, ze které není úniku. K Lokiho štěstí (pokud se to dá říct) však past nesklapne uprostřed města ani pouště, ale na jedné střední škole na samém kraji New Yorku. A přestože není úniku, jistá možnost využití situace se popřít nedá. Slash tady není.

Rychle ze školy 
Povídka navazující na Zpátky do školy, tentokrát i s definitivním koncem. Loki potupně přijímá pomoc od smrtelníka a Thor ukazuje, že není zdaleka takový blbec, za kterého jej všichni mají. Žádný slash.

Paraskavedekatriafobie
Aneb chorobný strach z pátku třináctého. To by si Loki nesměl říkat bůh neplechy, kdyby nechal tento den přijít nazmar. Trpí všichni kromě těch prozíravých. Slash nepřítomen. 

Býti připraven
Jinými slovy míti předsudky. Loki je opět v péči (uvozovky) Anthonyho Starka. A chová se divně. Víc než obvykle, dalo by se říct. Co za tím je? Plánování genocidy/sebevraždy/pouhé vraždy/další invaze? Nebo něco úplně jiného? Slash NE.

Relikvie
Netvrďte mi, že obři nemají rádi své vlastní děti. I ti ledoví. 
Válka je u konce, Odin vyhrál a Laufey poraženě přijímá milost. Krátké, pochmurné, a kdo ví, možná ani ne takový výmysl. Marvel kecá a Whedon ještě víc.
Slash NE.

Asgardské hry 2015
Pojďme nahlédnout do asgardské kultury. Cestou zkusíme zjistit, proč Loki špatně snáší horko a proč je lepší nebojovat holýma rukama s Thorem. Slash nikoli.

Příběh jednoho šílenství
Každý z nás se dovede stát šílencem, každý šílenec má něco, co ho dokáže nenávratně zavést za hranice příčetnosti - anebo zpátky.
Jednorázovka na motivy filmu Thor: The Dark World, hlavní šílenec - Loki, žádný slash.

Poslední
Thanos zvítězil.
Krátká jednorázovka, Tony centric. Dark fic, angst, smrt. Slash rozhodně ne, jen lehounce zmíněné Natasha/Bruce.

Později
Thor bude králem, Loki ne. Je třeba si některé věci vyjasnit, a to hezky rychle. Dřív, než bude pozdě. Komunikace je důležitá, a to nejen v královských rodinách. Pre-Thor, žádný slash.

Na Midgardu neměli zkrátka pochopení. Proč Thor Lokimu pořád odpouštěl? Thor & Loki, Thor & Avengers, žádný slash, post-Avengers.



EVENTY

Jenom datum
Valentýnská povídka s párem Tony/Loki. Lehká, docela nevinná a úsměvná jednorázovka o tom, co se stane, když se Pepper rozhodne, že by si dva tvrdohlaví géniové měli prokázat nějaké romantické gesto a o tom, jak to dopadne, když Tony razantně odmítne a Loki svou výzvu statečně přijme.

Sladká pomsta
... aneb nedělejte si na Apríla srandu z boha neplechy. Ale abyste to nepochopili špatně - on si z vás samozřejmě dělat srandu může. (Tony/Loki)

Šťastné a mrkvové
Vánoční povídka s párem Tony/Loki, dějově pár let po invazi v New Yorku. (Zařazeno i do sbírky Mateřská)

Sázka
Halloweenská povídka, pár Tony/Loki. Překvapivě poklidný vztah jim neruší SHIELD ani kolegové Avengers, dokonce i Asgard laskavě zmlkl, ovšem to by nebylo ono, kdyby se o narušení idylky nepokusil alespoň někdo. Aneb "kdo se lekl dřív?" 

Mír a pohodu o svátcích...
Je tu další rok a stejně tak i další Vánoce. Loki se přidal k Tonymu, Avengers se kvůli přítomnosti nového "člena" rozprchli do vlastních útočišť a bůh lstí tak zůstal napospas smrtelníkovi. Smrtelníkovi, který z nějakého důvodu zdobí stromek uprostřed obýváku. Loki náhle zjistí, že má té nálady tak akorát, a napůl kvůli otravným filmům, napůl Tonyho dílem se zahnán do kouta zcela vážně rozhodne, že uloví Santu (a další představitele Vánoc, včetně Ježíška) a Vánoce prostě zruší. Lehounké a nenápadné Tony/Loki

Jak na Nový rok...
Tony Stark jako každý rok pořádá silvestrovskou párty. Mezi hosty však nečekaně objeví někoho, kdo nejen že nemá pozvánku, ale také má být uvězněný na úplně jiné planetě. Znuděn předvídatelným večerem si Tony nechá tajemství pro sebe a rozhodne se Lokimu ukázat i jiné novoroční zvyky než pouhý ohňostroj. (Tony/Loki.)

Requiem
Halloween by byl, ale Dušičky jako takové tu ještě nebyly, pravda? Tak teď už jsou. Aneb jak běží čas přeživším na Asgardu, a proč si navzájem podpalovat lodičky. 

Dáreček
Další Vánoce, bez páru, jen bratrské Thor & Loki, Avengers & Thor.
Loki má takovou tradici, že si občas na Midgard skočí tzv. na návštěvu. Jinými slovy zaměstnává superhrdiny. Jenže letos se to krapet vymklo z rukou. 
Uzavřený věžák, tma, dva rozhádaní bohové, jedna brazilská hostitelka, restaurace plná k smrti vyděšených lidí a jedna prvorodička, která si skutečně nemohla vybrat lepší chvíli.

Salutaria
Dušičky. Thor, Loki, a jeden neveselý přípitek. Naděje umírá poslední, protože zabila všechno ostatní. Slash nepřítomen, krapet depresivní, rozhodně neúsměvné. Spoilery pro Ragnarok a Infinity War.
Share:
spacer

Žádné komentáře:

Okomentovat