Thor: Ragnarok & Alice

Je to tak, šla jsem proti svým přesvědčením a vydala se do kina na třetí film. Ráda bych vám tady nad perexem sdělila, že mám sice mizernou paměť, ale na sračky a zbytečnosti je fenomenální, takže ano, z toho filmu si pamatuju kvantum informací a pár detailů. Tím myslím, že je v tomto článku ne něco jako spoiler, tohle je vyloženě vyzrazení všeho. Tady je první slovo spoiler a každé další včetně spojek a předložek je ještě větší spoiler. 

Byla bych tedy ráda, kdyby řvaní SPOILER stačilo, a nemusím tady zbytečně dělat scény s různými řvavě červenými obrázky
--- a tak podobně. Jsem ráda, že mám pozorné čtenáře, kteří slovo spoiler uzří na kilometrovou vzdálenost, sebemenší font je pro toto zapovězené slovo zvolen. Taky bych nerada, abych i navzdory varování slyšela nějakou výtku. 

Píšu tady svůj názor a nepříliš nadšeně se pod něj podepisuji.

Pro začátek: Marvel mi čórl nápad. Beze srandy. Kéž bych si mohla dělat srandu. Nebudu říkat jaký, to vám dojde při dalších pár dílech Velvyslance. Ach jo, prostě. Neměla jsem s tím tak otálet. 



BERU TO POZITIVNĚ


- „Oh shit“ aneb Lokiho reakce na bratrův návrat

- Thor chtěl být Valkýrou a má rád hady (jako dítě se s nimi mazlil)

- Thor si stěžuje na soužití s bohem neplechy: „Mě se taky pokusil zabít. Několikrát. Jednou se proměnil v hada, protože ví, že je mám rád, a když jsem toho hada vzal, že si ho pochovám, najednou se proměnil zpátky a ‚haaa – to jsem já!‘ a pak mě bodl! Bylo nám osm!“ (Loki se na tu vzpomínku škodolibě usmál jako spokojená kočka, stále spokojen se svým tehdejším činem.)

- Bylo jim osm jako pět set osm nebo lidských osm? To jako byli stejně staří?

- Ale budíž, je to něco ze společné minulosti a to já beru všemi deseti.

- Thor chce po Lokim, aby ho zavedl k Odinovi. „Vím přesně, kde je,“ odvětí Loki a oba dva se v pozemském oblečení objeví před zbouraným domovem důchodců. „Nechal jsem ho tady, přísahám.“

- O selfie se netřeba rozepisovat.

- Díky moc, že tam byl Midgard jen na pár minut, opravdu. V to jsem ani nedoufala, a to přestože mi bylo jasné, že je tu Asgard na prvním místě.

- „Mí synové". Rozkošné, že. Odin dvakrát zdůraznil množné číslo a chudák Loki nevěřil vlastním uším ani poprvé, ani podruhé. Dobře dělal.

- Realistická smrt tří válečníků. Odporná, jo, ale realistická, to nemůžete popřít. Takhle to chodí.

- Valkýra chlastá, aby zapomněla. Klišé, ale fajn klišé. Ještě že jí léta chlastu nepoškodily její dovednosti...

- Taky bylo potvrzeno, že je bisexuální, což je dobré vědět, LGBT komunita jásá.

- Grandmaster jede po Lokim.




- A kdo ne?

- Korg. Už na začátku jsem řekla, že ho chci domů, a po menší psychologické analýze vztahu Thora s Mjolnirem jsem ho chtěla ještě víc. Jarvis sice pořád vede, ale i s mluvící skálou bych si pokecala.

- Došlo jim, že se potřebují zbavit Jane. Páni. Říkám to sice už od roku 2011, ale budíž.

- Odhalena nová Lokiho schopnost (vytáhnutí vzpomínky). Fajn. Zhovadilost, ale hodí se.

- „Objal bych tě, kdybys tady opravdu byl."
 „Jsem tady." Velké  plus za to, že Loki chytl to, co po něm Thor hodil. Kdyby to nechal spadnout nebo by se to odrazilo od něj, nevypadalo by to, že má o ono objetí zájem. Ale nejspíš by to bylo stejně trapné, tak nám to neukázali.

- Thor se konečně choval jako bůh hromu (sice se tak představoval nejspíš od chvíle, co se naučil mluvit, ale co naplat). Vtipný, dalo mu to docela zabrat a ještě na to ani nepřišel sám.

- Plus za potvrzení toho, že jeho nálada opravdu souvisí s počasím, mám pocit, že to doteď byl takový fanouškovský výplod.

- Matt Damon jako Loki. Proč ne. Luke Hemsworth jako Thor. Proč ne! (Já bych řekla, proč ne, ale tohle je ten druh humoru, který naopak ocením.)

- Fenris se zastavil ve svém divokém a zběsilém běhu s úmyslem všechny roztrhat, jen aby čumákem drbl do nějaké mrtvoly (v tomto případě Bruce). Což bylo nanejvýš roztomilé. Mám ráda psy.

- Kanibalové! ("žrádlo!")

- Hela mi ve své první scéně tolik připomněla Lokiho v Avengers (až na to, že ona si tam nakráčela důstojně a on tam zakopával sám o sebe), až mě slova „poklekněte“ navýsost urazila. „Co prosím,“ uchechtla jsem se, naprosto spokojená s reakcí jejího nevlastního (i když tolik podobného) nevlastního bratra. Tady někdo krade nejen barvy, ale i hlášky!

- Stan Lee je holič (sadistický)

„Safe passage through the anus“ Vyzývám tě, Loki, abys to řekl Grandmasterovi, a čert mě vem, jestli do pár vteřin nedostaneš VIP pozvánku na jeho narozeninové orgie na výletní kosmické lodi.

- Kéž bych mohla tvrdit, že jsem si jednu jedinou věc z předešlé věty vymyslela.

- Thor v aréně s Hulkem zažil přesně to, co Loki v Tonyho věži. Lokiho nadšení byla čistá sourozenecká láska.

- Thorovi se tu tak celkově děje více věcí, které se dřív staly Lokimu. (Hrozný pocit, když se ti lže. O tom, kdo jsi celý život byl, a tak.) Thor je tady před bojem v aréně dost zdrchaný, a vypadá to dokonce, že i rezignoval na Lokiho. Jenže i tahle silná scéna netrvala dlouho, co vám budu povídat.

- Když se Thor proměnil v pořádného boha hromu, skoro to vypadalo, že je na něj Loki pyšný.

- Bruci, takhle se to nedělá



NEBO PRUDÍM


- Být Odinem, asi tu malbu, kterou se snažím schovat, spíš zlikviduju než přemaluju, ale... on dal oko za moudrost, kdo jsem, abych ho soudila? Restaurátoři ze všech koutů světa tleskají!

- Při boji proti Sakaarským kanibalům utrhli Thorovi červený plášť, a přesto ho za něj o pár scén později Valkýra odtáhla do své lodě.

- Tak celkově se s těmi kápěmi všichni pominuli. To jste ji nikdo neposlouchal?


- Identičtí Asgardští vojáci.

 - Co dělal sakra Volstagg na Bifrostu, to dostal novou práci? A Fandral? Možná měli ještě kratší smlouvu než chudák Hogun, ten za těch pár slov navíc schytal bolestivější konec. („Čím déle budete na scéně, tím bolestivěji zhynete.“)

- Ragnarok měl být konec všeho, ne všechno se točí kolem Asgardu, běžte s tím k šípku.

- Věřili byste tomu, že má tak gigantická říše jen tolik lidí? Dá se to vůbec považovat za záchranu před vyhynutím? Ale buďme pozitivní.

- Velmi se mi nelíbilo, že to byla komedie. Neříkám, že se jim to nepovedlo, ale spíš bych to uvítala v prvním filmu, kde zas o tolik nešlo, ale tady šlo o celý Vesmír a to není k smíchu. (Ode mě to vážně sedí, ale to nechme stranou.) Tohle neměla být komedie. A mě mrzí, že to tak nakonec udělali, protože jsem se v drtivé většině případů smála spíš ze zoufalství než ze skutečného pobavení.

- Doufala jsem, že ukážou Lokiho jako mága, ne jen jako zatraceného iluzionistu. Ty tři scény s dýkou byly fajn, vážně. Udělat z něj prakticky neschopného je taky sranda, já to dělám v každé své povídce (a nejenom jednou), ale skutečně jsem čekala, že je konečně napadne ho prezentovat jako Thora – tedy boha. Je to sice bůh neplechy, ale je to taky bůh ohně. Má zkrátka tak neuvěřitelný potenciál a zatím to vypadá, že nám neukážou nic víc než pár kratičkých scén s bojem zblízka (tu ostudu s mimozemským samopalem vůbec nepočítám a dělám, že se to nestalo), a jeho iluze jsou ve filmu čistě pro pobavení publika.

- Měl takový specifický postoj, který zaujal před každou vypjatou scénou (kdy nikdo netušil, jestli bude třeba boje). Zatímco Thor vždycky třímal nějakou zbraň (ať už Mjolnir nebo cokoli jiného) a postavil se trošku bokem, aby s onou zbraní mohl v případě potřeby efektivně švihnout po soupeři, Loki většinou přesunul váhu těla do špiček a zkusmo zahýbal prsty, dlaně otevřené. Takže se buďto chystal opět k triku s noži v rukávech nebo – magie.

- Je to sen, kterého se odmítám vzdát.

- Nebyly tady vážné ani ty VÁŽNÉ scény. Třeba když už byl Thor na pokraji sil, zatímco bojoval s Helou.

- A vážně, vážně přišel na podstatu své moci jen potom, co mu o ní Odin řekl, a vážně ji během pár vteřin mistrovsky ovládl? Protože to je nesmysl. Jako byste posadili batole za volant a řekli „ty jsi blbec, na pětku se nerozjedeš“ a ono se plesklo do čela, řeklo „aha“, nastartovalo, zařadilo, a vyrazilo do ulic jako profesionální londýnský taxikář.

- Loki jako drama queen mi docela sedí, i když jsem kolegyni sedící vedle přiznala, že se za něj stydím. Jen se mi nelíbila ta přehnanost (viz představení na Asgardu - to bych už zařadila do složky "parodie"), ale to už bohužel ke komedii patří.

- Pokud dostanete ránu elektrickým proudem v komedii, jste v pohodě, jen se rozcucháte a dostanete maximálně tik do oka. Ve skutečnosti, popřípadě v hororu, je s vámi amen. A stejné je to tady. V předchozích dvou dílech dostal Thor mnohem menší nakládačku a vypadal podstatně hůř, zatímco tady měl být po smrti od prvních pěti minut filmu až do úplného konce.

- Fakt, že Thor nijak zvlášť nereagoval na ztrátu oka, byl taky na pytel.  Je překvapivé, že i z toho neudělali vtip - že by třeba vrážel do zdí nebo tak. Ale obávám se, že něco s jeho orientací a pohyby by to udělalo, i kdyby jen trošku a na chvilku.

- Odin je moc nóbl na normální smrt, to se musí rozpustit do větru? Kdo je tady drama queen?

- I po smrti měl více scén než před smrtí, prokrista pána! A to jen aby prudil.

- Hela zemřela (tedy jenom padla, kdo ví, jak na tom je) jako hrdina - při obraně svého domova. Vtipný.

- Taky je sranda, že můžete být mocní, jak jen chcete, ale taser na vás bude fungovat vždy a za všech okolností.

- Nedivila bych se, kdyby jím dostali i Thanose.

- A ty jo, už jsem se lekla, že polonahý Thor v tom filmu nebude!

- Nemyslím si, že se nad „byl jsem Hulkem dva roky v kuse?“ dá jen tak mávnout rukou. To musí mít následky. Doživotní. Propána krále.

- To pohřebiště pod palácem asi nebylo moc praktické, že ne.

- Laufey měl na té fresce svatozář. Všichni tam měli svatozář. Co to sakra-

- Uznávám, že Chris Hemsworth má pro komedii vlohy. Asi jako jediný. A možná až příliš.

- Všichni umí všechno řídit, ať už je to cokoli a kdokoli. Dokonce i Bruce, který má sice 7 doktorátů, ale ani jeden z nich není na řízení mimozemských kosmických lodí.

- První potitulková scéna. Vážně si ti dva idioti všimli té GIGANTICKÉ lodi až na poslední chvíli? Vesmír je docela prostorný, dovolte, abych pochybovala. Nebo si schválně všimli až potom, co Thor dořekl „všechno bude fajn“? Klíííšééé.

- Měla bych dodat, že to „všechno bude v pořádku“ se opět týkalo jenom jeho? Protože on je na Zemi populární. (Ne tak, jak si myslíš!)

- Hulk byl v pokoji, ze kterého se mohl celou dobu dostat oknem - oknem! Koho by to napadlo.

- Taky zapomněl, že by měl skrývat choulostivé partie. Thora čeká zbytek života nočních můr.

- A pak se Hulk rozhodne dostat záchvat v Quinjetu (který stále... funguje). („Point Break“ z Avengers. V překladu podáno jako Zlatovláska.)

- Kolikrát se Thor nazval hrdinou? Pětkrát nebo šestkrát?

- Sakaar má úplně vypatlané stráže.

- Zjevně taky úplně nemožné, jelikož upřímně, když po někom z relativně malé vzdálenosti hodíte člověka (i když má skoro dva metry), tak ho to docela určitě ani nezabije, a ani by mu to snad nepřivodilo bezvědomí... a přesto, stačilo po nich hodit Lokiho? Takovou reakci bych pochopila u fanynek, ale ty by omdlévaly blahem. Mimochodem, hlídači/vojáci/strážní nechodí po takových skupinkách. To prostě ne. Nebo by aspoň neměli. Asi věděli, že po nich někdo mrskne člověkem, tak se radši nachystali.

- A kolik že jich je? Čtyři? Na hlídání CELÉ FLOTILY kosmických lodí? 


- Chcete mi TVRDIT (!), že se ta hromada Asgarďanů dokázala z úkrytu evakuovat za minutu a půl, přestože tam ještě předtím leželi, seděli a někteří i vařili? Jelikož když jsem je tak sledovala při sestupu dolů ze skal, každý třetí obyvatel byla postarší žena, která při chůzi potřebovala pomoct nebo rovnou podepřít (proto tam bylo pár mlaďochů, milá role). Trvalo by jim pár dní se tam dostat, tímhle tempem. A ta pohodová chůze po Bifrostu byla jako co? Pomaleji už to nešlo? Za zadkem měli Helu, propána, to by utíkal i chromý.

- Když se tam objevil Loki s oněmi revolucionáři s Korgem v čele ("Did you miss me?"), a předtím zmínil, že vypadají, jako by potřebovali vůdce, znamená to, že je naprosto vědomě navigoval na Asgard s úmyslem pomoct při boji s Helou? Tak náhleee? Co ta změna? Protože mně by boj s Helou připadal pořád stejně nemožný jako Lokimu ještě před chvílí. (Nebo už tehdy věděl, že ho Thor pošle pro tu šílenou korunu, takže si bude moct rovnou do kapsy strčit Tesseract či podobný klenot?) Či snad z dobroty srdce? Ha!

- Loki si potřeboval spřátelit Grandmastera, v pořádku. Taky chápu, že se moc nehnal zpátky na Asgard, evidentně si moc nevěřil a vidět na vlastní oči, jak se Mjolnir rozpadá v prach, mu taky nahnalo, ale co ten zbytek nesmyslů? Odměna za dopadení jeho bratra a Bruce? Jak by tam z toho jako chtěl žít? Netvrďte mi, že to byla jeho konečná ambice. Chtěl žít na skladišti a ignorovat jednak Ragnarok a jednak Thanose? Navíc měl v plánu zdrhnout už dřív, jelikož jim tam ukradl ty kódy k létajícím lodím. Neměl tedy v úmyslu Thora i Bruce předat zpátky Grandmasterovi, a přesto to na konci vypadalo, že ano. Možná kvůli scéně ve výtahu, kdy se mu Thor prakticky přizná, že s ním souhlasí a že bude opravdu dobrý nápad se rozdělit. Snad do té doby na zradu ani nepomyslel.*

- Setkáním se Strangem Lokimu sebrali titul mága (který nikdy ani neobhajovali) a interakcí s ostatními mu sebrali všechno ostatní. (Skutečně byl předvídatelný, což by on být vážně neměl – chaos a nevyzpytatelnost mají být jeho druhé a třetí jméno! Ostuda.)

- „Jsi bůh lsti, ale mohl bys být něco víc.“  To říká ten pravý, Thore! Tam je zrcadlo! Ještě ani nevíš, že nejsi bůh kladiv, a už vedeš řeči!

- Ta zákeřná věc, kterou měl Thor při zajetí na Sakaaru na krku a která ho sem tam paralyzovala, nemusela být vůbec na kůži? Nebo bylo jedno, na jaké (nikoli čí) kůži byla? Lokiho oblečení snad z kůže bylo, kdoví.

- Scéna ve výtahu mohla být pěkná, kdyby i z té nedělali komedii. Velké plus za poněkud jednostranný rozhovor ze strany Thora (jelikož u těch dvou je taková otevřenost nevídaná) a Lokiho mimické reakce. 
viz. "Bude lepší, když už se nikdy v životě neuvidíme."
"To jsi přece vždycky chtěl."
(následuje výraz, který jasně tvrdí, že ne, nechtěl)

- „Pomozte!“ neboli „Get help!“ se dá vzít na dva způsoby:

1) Můžu se na to dívat z té pozitivní stránky - klasika! Výlet do minulosti, dva bratři měli evidentně ve zvyku si pro své triky vymýšlet jména a měli otřepané, ale spolehlivé nápady, jak si vynutit okamžik překvapení. Oba se vrátili do svých dobrodružných mladých let a ani to moc nedrhlo. Moc pěkný.

2) Nebo té negativní, té nekomediální. Thor se absolutně vůbec nepoučil a stále je mu jedno, že Lokimu něco vadí. Už od prvního filmu je více než jasné, že víc než cokoli jiného nesnáší, když je terčem posměchu. Tudíž, logicky, nechat sebou házet mu přijde ponižující. A jak odvětí Thor, pro něj to ponižující není, takže nevidí problém. ("Sice už tři filmy tvrdím, že jsem se poučil, ale to byl kec. Nejsi jedinej, kdo může pořád lhát!") Páni, Thore. Páni.


- Tady nejde o to, že nebere ohledy na Lokiho, já bych se na něj vybodla už hodně dávno, tady jde o to, že se Thor chová i přemýšlí podobně/stejně jako v prvním filmu, když býval arogantní blb.

- Dobrá, budiž mu k dobru přičteno, že konečně vzal svou povinnost vážně a ujal se vlády Asgardu, i když až potom, co si dali s Jane vzájemně kopačky. Fakt, že si pak do konečného obrazu všech „Revengers“ pomalu nakráčel Loki a bez cavyků či nespokojených výrazů si stoupl po jeho boku, tomu dodal grády.

- „Oni  mají všechny mocné artefakty... v jedné místnosti. Pohromadě.“
„Jop,“ odvětila kolegyně.
„… proč?“

- „Je to tvoje vina,“ oboří se Thor na bratra. (Smrt Odina, návrat Hely, Ragnarok, jeho nový účes atd.) Ten se ani nebrání. Nabízí se otázka - byl Odin v exilu fakt dobrovolně, jak tvrdil Strange? Protože to by na celou situaci vrhalo jiné světlo. Samozřejmě krom toho, že Thor zase neslyší a neposlouchá. Odin mohl bývat nejmocnějším vládcem, ale já tu vidím unaveného starce. Už v prvním díle takový byl, a přesto se Thor rozhodl ho na trůnu nechat na další čtyři roky, než mu teda došlo, že to bude asi Loki.

- Navíc mu Thor vyčítal způsob jeho vlády? Aspoň vládl a nezdrhl za ženskou, ty vole! Které pak byl donucen dát takzvaně kopačky (beztak mu je dala ona), jelikož tvůrcům došlo, že je čím dál těžší pro ně vymýšlet výmluvy, proč se k sobě sice mají ve filmech Thor, ale neví o sobě ve filmech Avengers. („Ehm, poslali jsme ji kamsi na výzkum… do bezpečí, samozřejmě. Jo, zase. Není třeba ji řešit.“)

- Haló? *po pípnutí zanechte zprávu - píp* Sif? Ne, že bys mi chyběla, ale kde se sakra flákáš? Jsi v exilu? Jako jediná ze všech kamarádů Thora?

- Thore, právě ti z tvých třech nejlepších kamarádů udělali špízy a tebe nenapadne se na ně zeptat? Mimochodem, Volstagg má děti. Kdo jim to řekne? Kdo, když ne ty?! Kdo, ty zrůdo!

- Loki, ty jdeš na tu Zemi dělat... přesně co jako? (Ale je fajn, že plánuješ zůstat s Thorem a vypadá to, že jste se konečně dali trochu do kupy. Na pár minut.)

- Z Thora se stal při skoku z okna čistokrevný asasín, co k tomu dodat.

- Loki a Odin se nemůžou dohodnout, kdo je čí dítě a kdo zase sourozenec, jak se zdá.

- Kolik zbraní v sobě Hela má? Dojdou jí někdy?

- Už jsem se chtěla začít rozčilovat nad enormním zásobníkem dvou pušťátek, které si Skurge tak oblíbil, ale zrovna v ten moment mu náboje došly. Smůla, no. Měl to spočítaný.

- Mimochodem, reagoval na Asgardu vůbec někdo na to, že se jim Odin před očima změnil v Lokiho? Zas tak předvídatelný být nemůže, jsou to čtyři roky, propána!

- Thore, to tvoje „možná nejsi tak špatný, Loki“ bylo sice rozkošné, ale – jak ti to říct – nevěř mu, proboha, nevěř mu. Má v kapse Tesseract. Rozzářila se mu očička, když ho uviděl.

SHRNUTÍ

Samozřejmě je spousta názorů, že humor zde nebyl přehnaný, naopak byl velmi vkusný. Taky jsem nejednou četla, že je to nejlepší a nejoblíbenější film Marvelu (zatím) a že je hravý a Taika Waititi byl seslán z nebe a tak dále. Nic z toho nepopírám, s ničím z toho však nesouhlasím.

Netvrdím, že humor nebyl vkusný. Naopak, byl skvělý, a byla bych nadšená, kdybych šla do kina na komedii a dostala tohle. Jenže já na komedii nešla. A přestože jsem byla připravená, stejně mě to pořád mrzí. Ovšem to je čistě můj pohled na věc. Někomu ke štěstí stačí, že se možná postavy trošičku rozvíjí, nebo alespoň budí dojem, že se rozvíjí, nebo že měl Loki více prostoru. Což bylo super, ale záleží taky na tom, co s tím prostorem podnikne – čili co mu bude dovoleno podniknout. A to taky nebyla žádná sláva. Hlavní záporák, Hela, se ukazovala jen občas, aby připomněla, že je v tom filmu důležitá, což je taky škoda, protože bože můj, její scény byly úchvatné všechny do jedné.

* Přemýšlela jsem, co to bylo za cosi jako „zradu“ uprostřed filmu, kdy to vypadalo, že se Loki nakonec rozhodl Thora i Bruce vydat Grandmasterovi a nechat si odměnu, a stejně tak to vypadalo, že na něj Thor vyzrál. Pak jsem si vzpomněla, že Loki už dříve Thorovi pomoc nabízel, ale byl odmítnut. Pak ve výtahu zjistil, že Thor souhlasí s tím, že by se jejich cesty měly rozdělit, což byla další zrada, a tím pádem se snad na poslední chvíli rozhodl se též zachovat jako hovado, akorát to nestihl.

Nějak mi v tom filmu přišel jiný. Jednak protože dával více najevo emoce a divák si je nemusel vyloženě domýšlet, a jednak se vrátil zpátky do té fáze, kdy Thora nazývá bratrem a snaží se mu pomoct. Už kolem sebe nerozhazuje rukama ani nohama, jako by ho vědomí, že se lhalo i Thorovi, trošičku umírnilo.

V jednom rozhovoru (buď s režisérem, nebo Tomem, teď nevím) stálo, že je Loki měňavec se vším všudy. Že kdykoli se někdo pokusí ho definovat, změní se. Tento osobnostní rys je velmi nešťastný a mně bohužel i velmi povědomý. V momentě, kdy na něj Thor zanevřel (i kdyby snad jenom naoko), se Loki rozhodl si hrát na spasitele a snad vykoupit své dřívější činy. Když od něj Thor na Sakaaru čekal pomoc, Loki ho odmítl. Když o pomoc nestál, Loki ji sám přišel nabídnout. Vypadal dotčeně, když s ním Thor souhlasil – třeba v tom výtahu. Svou pomocí v boji si zase získal uznání. A teď, když to vypadá, že se zase usmířili, nás zcela nepochybně čeká další zhovadilost. Střídavě si sundává a zase nasazuje masku záporáka, vždy opak toho, co se od něj zrovna očekává. Což by mohlo být nevyzpytatelné, kdyby v tom taky nebyl ten opakující se vzor.

Takže první dojmy byly spíše negativní, abych byla upřímná, protože jsem se příliš nechávala unášet tím rozhořčeným „mohlo to být o tolik lepší“, které je opravdu dost nekonstruktivní a tak celkově otravné. Ale ono se to časem zase uleží. Ne, nemůžu říct, že bych byla spokojená, ale jestli si mám ze všech tří Thorů (a obou Avengers) vybrat, na který film bych se podívala znovu (nebo alespoň částečně znovu), tak to bude tenhle. Protože v prvních dvou filmech jsem místy pociťovala nudu, a tady jsem se sice zoufale chytala za hlavu, ale nenudila jsem se, a to je taky docela důležité. Jsem v zásadě spíš nevážný člověk a mám tendence si ze všeho utahovat, tudíž je mi komediální přístup obecně velmi blízký, ale tak jako tak si stojím za tím, že v tomhle případě by tam být nemusel. Jelikož se to možná dalo brát jako pouhý nadhled, ale já v tom viděla spíš bagatelizaci.

Jedno opravdu obrovské plus bylo, že jim snad konečně došlo, že ve filmu není potřeba romantika, aby mohl fungovat. Jisté náznaky by tam byly, ale ty jsou neškodné.

Když jsem s kolegyní vycházela z kina, za zády se nám ozvalo: „To byl vtip, ten film?“

Kolem a kolem jsem strašně ráda, že mám za sebou to čekání, protože teď už necítím žádnou naději a dlouho ještě nebudu. (To nemělo vyznět tak depresivně, jako to vyznělo, přísahám.) Jsem ráda, že měl Loki více prostoru a že opět není jasné, jak na tom vlastně je, protože pytel pomatených koček je těžké pochopit. Taky že se tam nikdo nesnažil vecpat romantickou vatu nebo Jane a Zemi obecně. The Dark World byl dramatický a vážný, ale nepovedeně. Tenhle byl sice povedeně nevážný, ale špatné téma.

Jen se do mě pusťte, vy, kdož jste buďto stoprocentně spokojení, nebo vy, kdož jste měli tu smůlu a byli jste v tom samém kině. (Aspoň pod sebe nedělám popcornovou podestýlku, vy čuniska!) A chtěla jsem malý pití! Ne půl litru! To už nedávají tři deci? Dávali vůbec někdy?

Víte, že vás miluju.
Share:
spacer

12 komentářů:

  1. Uf, to bylo vyčerpávající. Ani se nedá pořádně odpovědět, tohle je tak sednout si nad tím někde na pivo - pivo sice nepiju, ale rozumíme si, že jo. :-D Rozhodně je jisto, že my, co to bereme jako pohádku, jsme na tom mnohem líp! :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumíme. Já to budu trávit ještě dlouho. Nebo se na to podívám znovu jako na pohádku a budu vysmátá jak lečo. :D

      Vymazat
  2. Jmenovat se to Thor: The colorful planet, tak řeknu, že super, barevné, vtipné, zábavné, ale on to do prkenné ohrady byl Thor: Ragnarok.
    Ragnarok!
    RAGNAROK!!!
    Já chci temnotu, děs, pár cynických hlášek, smutek. A co dostanu zářivé barvičky, naprosto minimum prostoru pro Helu, pubertální vtipy a vysmáté postavy, ačkoli zrovna přišli o planetu/oko/kamaráda. Děs běs :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys shrnula mých pár stránek do jednoho komentáře! :D Děkuju! Taky jsem se neměla tak vyčerpávat. :D Ne ale vážně, sice je mi líto, že jsme nespokojené, ale zároveň jsem ráda, že nejsem sama, docela mě to podkopává, když ze všech stran slyším jen samou chválu. :D

      Vymazat
    2. Přesně! :D Všichni jsou z toho neskutečně nadšení a já prostě nechápu proč, jako nebylo to úplně špatné, dokonce jsem ochotná prominout, že z Lokiho udělali předvídatelné pako, pokud by to v rámci děje mělo nějaký smysl, ale prostě když se to jmenuju Ragnarok, tak z logiky věci očekávám Ragnarok, ne že by musel nezbytně nutně zabrat celou stopáž filmu, ale taky to mělo být víc než jen pár problesků na Helu na Asgardu a pak závěrečná čtvrt hodinka, která když už konečně dosáhla správného dramatična, tak to zas bylo shozeno nějakým vtipem :( ne že bych chtěla dvě hodiny absolutní bezhumorné shakespearovské tragédie, ale tak nějak přiměřeně, vážně bylo nutné vtipkovat nad výbuchem Asgardu?! :(

      Vymazat
  3. Zlato, ty mi snad čteš myšlenky :D
    A jsem opravdu moc a moc ráda, že alespoň někdo sdílí můj názor, protože všichni v mém okolí z toho byli naprosto unešení…
    Souhlasím snad úplně se vším, ale přece jen bych měla poznámku ohledně Jane. Nevím, jak moc to byl důvěryhodný zdroj, ale někde jsem myslím četla, že Natalia Portman jim už nepodepsala smlouvu na další film, takže asi proto s ní tak šetřili, a proto už v tomto Thorovi nebyla vůbec… Ale jinak jsi vše ostatní okomentovala naprosto perfektně :D děkuju ti za to :*
    Elíz

    PS: To batole za volantem mě málem zabilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! To už je druhý člověk, co se mnou souhlasí! :D To jsem ani nečekala.

      Co se Natalie týče, tak se přiznám, že nevím; něco jsem slyšela, ale neověřovala jsem to, spíš jsem si jen tak chtěla rýpnout, že tam Jane v první řadě ani být nemusela, já si prostě nemůžu pomoct nebo co. :D

      Vymazat
  4. Tak jsem si říkala, že tenhle souhrn by se vám mohl líbit:
    https://parolek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=637605
    (Mně se líbil moc, je správně... hmm... není oslavný. :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Já stebou souhlasím ve všem�� s Lokiho udělali předvídatelného blbce a to se my nelíbylo �� a ktomu ty vtipy chvíli po smri přátel, to samý sem řekla i já když sem vycházela s kina manželovi že ten film byl vtip. Jako parodie výborný ale jako konec asgardu děsný ,a to nemluvím o Infinity ta jeho smrt byla taková rychlovka že sem ani nestačila uronit slzy�� jako doufám že ho zase oživí až budou cestovat časem ��jinak už do kina nepůjdu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten film vtip opravdu byl. :D Ale co už s tím, leda to ignorovat. Což mám v plánu! :D Měli bychom se všichni shodnout, že přestaneme chodit do kina, ono je to vraždění potenciálu přejde. :D

      Vymazat
  6. Dovolím si mít jeden komentář k tomu elektrickému proudu – ono záleží na síle a na času. Ne každý proud tě pošle do kolen a zastaví ti srdce, já sama jsem se třeba nechala paralyzovat (vážně, jen tak, protože jsem chtěla zkusit, jaké to je), byť pouze krátce – nebolelo to, ale je zas pravda, že kdybych to na ruce měla déle, asi by to bylo jinak.
    Každopádně – co my víme. Jsou to bohové, že. Třeba to mají jinak. xD
    Jinak s názorem převážně souhlasím. Strange mě neskutečně naštval. A to je jeden z důvodů, proč ho nesnáším, abych byla upřímná. :’D

    OdpovědětVymazat