Amateur Theatrics, 26. kapitola

Drama je tady, přátelé. 

Thor byl probuzen, dospělý Loki se vyvztekal a poněkud dětinsky se zahryzl do sourozence, Clint toho má stále po krk a já už taky. Protože si to autorka i povídka zaslouží, dopřekládám do konce, jsou to konec konců jenom dvě kapitoly, pak si to po sobě všechno ještě jednou přečtu, podívám se po chybách, hodím to na AO3, aby si to zájemci kdyžtak mohli stáhnout a pak už tady na to všechno kašlu. 

Přeji krásný první říjnový den.

-----

Clint se s Lokim usadil na gauči a ostatní se mezitím vzdálili do kuchyně, aby udělali oběd a, jak Clint tušil, uspořádali i menší válečnou poradu. Thor se pokoušel zůstat se svým bratrem v obýváku a nervózně postával kolem, ale Stevovi se nakonec povedlo ho odtáhnout pryč z místnosti, tudíž byl teď bůh hromu u dveří a většinu času věnoval tomu, že Lokiho i Clinta bedlivě sledoval.

Loki, uveleben Clintovi na klíně, sebou občas trhl a cosi zakňučel. Když ho Clint pozorněji sledoval, zřetelně viděl, že se mu hýbou rty, snad že se hádal sám se sebou.

„Bude to v pořádku,“ řekl, když už Lokiho utrpení nedokázal poslouchat. „Nemusíš se vůbec bát, na něco přijdeme a všechno bude zase-…“

Stěna obývacího pokoje se silným nárazem rozpadla na kusy a je zasypaly trosky. Clint měl sotva tolik času, aby skrz díru ven viděl celou zatracenou armádu těch stupidních robotů, když vtom ucítil, jak je Thor oba dva popadl a pohotově s nimi hodil do kuchyně za sebe.

„Zůstaň tady. Nechávám ti pod dohledem svého bratra,“ řekl mu Thor, nacpal je za kuchyňský ostrůvek a vrhl se zpátky do boje.

Jen o chvilku později se k nim připojil Bruce, hned potom, co se na poslední chvíli stačil sehnout, když mu nad hlavou proletěl konferenční stolek a narazil do kuchyňské zdi.

„Je jich moc,“ zalapal po dechu. „Tony šel pro oblek a Coulson si jen tak zničehonic odněkud vytáhl samopal, proboha, ale naposledy jste museli být tři jenom na jednoho robota-…“

Clint už se zvedal. „Celou dobu si nás jenom zkoušeli,“ řekl. „Vezmi Lokiho, mám tady náhradní luk-“

„Ne,“ odvětil Bruce klidně. „Já ho nést nedokážu a ty budeš muset utíkat.“ Otevřel skříňku, vyhrabal pánvičku a vstal. „Budu tě krýt.“

„Bruci, nebuď idiot, nemůžeš přece-…“ Clint se zarazil, zděšen až do morku kostí, když spatřil, že Bruce pohlcuje světlo, ta samá zář, která je pomalu všechny vracela do normálu. „Loki, ne-…“

Oslepila je bílá zář a Lokiho v Clintově náruči zachvátila křeč. Bruce klopýtl, a pak se najednou narovnal, a bylo jasné, že je to zase Natasha, zpátky ve svém ladném a půvabném já.

„Zůstaň dole,“ řekla jenom, a utekla, aby se připojila k boji.

Clint si Lokiho poskládal do náruče tak rychle, jak jen dokázal, a i s ním vyběhl z kuchyně. Něco za ním se roztříštilo a někdo křičel, ale on neměl čas, bez ohlížení utíkal dál, dokud nedoběhl až k laboratořím a celám.

Seběhl schody, rychle zabočil za roh, vyrazil dveře do Natashiny cely a hned vzápětí sebou hodil do strany. Bruce kolem něj proběhl jen o vteřinu později a už za běhu se měnil v Hulka.

Lokiho křeče náhle ustaly. Clint se svezl zády po zdi dolů, položil ho a zoufale se snažil nahmatat pulz.

„No tak. No tak, chlapče…“

Loki otevřel oči.

„Ale ne, Hawkeye,“ zavrněl. „Nevěděl jsem, že ti na mně tak záleží.“ 

-----

Share:
spacer

2 komentáře:

  1. ty vole ten konec :D a co za roboty to tam vtrhlo si neodvažuju tipovat :D Loki je ti jasny že jeste dneska chcu přidavek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roboti se objevují jen tak na okrasu, ti jsou v pohodě. ;)

      Vymazat