Amateur Theatrics, 19. kapitola

Přeji krásný den. 

Nová kapitola je tu opět dřív, protože jsem prostě svatá a protože je tenhle díl o něco kratší než ty ostatní; přijde mi to spíš jako dodatek k minulé kapitole, ale uznejte, že kdyby to v jedné kapitole bylo, cliffhanger by vymizel a my zbožňujeme cliffhangery, že ano. 

Chce se mi z nich plakat. 

Devatenáctá kapitola se vypořádává s Lokiho menším přetížením a s Clintovým... odstupem. Áno, odstupem. Co jiného by to mohlo být? Přece si ho kolem prstu neobmotalo nějaké dítě... budoucí padouch... Clint není žádnej měkkota! Nechte ho bejt.

-----

Tony se k Lokimu vrhl v tu samou chvíli, tudíž jeho hlava cestu zakončila bolestivou srážkou s tou Clintovou. Tak jako tak se jim podařilo Lokiho zachytit předtím, než upadl na zem. Princ na ně omámeně mrkal.

„Ty ses teleportoval?“ zeptal se, zcela ohromen.

„Skoro,“ zamumlal Clint, srdce (a v hlavě) mu divoce bušilo. „Jak ti je?“

„Je mi trošku nevolno,“ přiznal Loki. „A moje ruka… ten stroj se mi vůbec nelíbí.“

Clint vzal maličkou ruku do dlaně – byla jako led, až skoro k lokti. „Fajn, nechám tě zkontrolovat,“ řekl a vyzvedl si Lokiho do náruče.

Lokiho hlava mu bezvládně klesla k rameni. „Fungovalo to?“

„Jop. Vedl sis skvěle. High five.“ Loki se rozzářil, vymanil prsty z Clintova trička a při pokusu o plácnutí úplně minul jeho ruku.

Steve, Bruce i Coulson se s nimi setkali u dveří, kapitán s doktorem se cpali dopředu, zatímco Coulson stál hezky vzadu s rukama v kapsách.

„Je v pořádku?“ zeptal se Bruce úzkostlivě.

„Je mu prý špatně. Beru ho dolů na ošetřovnu.“

„Dobře,“ řekl na to Coulson. „Zatímco ho budou prohlížet, můžeme si my dva promluvit o bezpečnostních opatřeních.“ Clint obrátil oči v sloup. Coulson na něj zase zíral – říkal tomu Ten Pohled. Byl to jeden z těch, které ho přivedly k myšlenkám, jestli není Coulson náhodou nějak tajně spřízněný s jeho učitelkou ze školky. Zatraceně, ta ženská ale uměla zírat.

„Přeměnil jsem Tonyho zpátky v muže,“ zamrmlal Loki spiklenecky směrem k Stevovi. „A přišel jsem na to úplně sám.“

Steve potlačil úsměv. „Teda, musíš být opravdu velmi chytrý.“

Loki přikývl. „Mm-hm. Dejte mi vědět, až to vyprchá, ano?“

„Co?!“ zaječel Tony za nimi. Loki se zahihňal.

Ustlali mu na lůžku hned vedle Thora, pak Clinta donutili, aby se trochu stáhl a nechal doktora, aby dělal svoji práci. Loki nevypadal, že by si lékařskou pozornost užíval, ale dokázal nevzrušeně odpovídat na všechny jeho otázky s takovou vážností, která u Clinta vyvolala podezření, že si z něj utahuje.

Clint byl jenom rád, že odpovídal. Clint byl hlavně rád, že byl při vědomí. Když se v té zkušebně zhroutil…

No. Musel přiznat, že si nebyl jistý, jestli se fakt neteleportoval. Doba mezi tím, kdy si všiml Tonyho výrazu a tím, kdy na něj Loki zezdola mrkal, byla v jeho vzpomínce nějak zmatená.

„Hej.“ Stevova ruka na rameni ho probrala. „V centru se něco děje. Musíte se na to s Tonym mrknout.“

„Teď?“ ohradil se Clint.

Steve vypadal, že s ním soucítí, ale jeho oči byly neústupné. Velitelské. Kdyby musel, udělá z toho rozkaz. „Jo. Je mi líto – vypadá to, že je to další z těch robotických věcí. Ty s Tonym jste jediní aktivní Avengers, kteří nám zbyli.“

Tony se zaškaredil. „Neplatíme SHIELD dost, jestli Pana Robota ještě nedovedli zaměřit .“

„Technicky vzato, to oni platí nás,“ podotkl Bruce. „Pohlídáme Lokiho a dáme ti vědět hned, jak něco uslyšíme. Já osobně se zavazuji k tomu, že budu pro toho doktora extrémně otravný a vlezlý.“

Clint se ohlédl na postel. Lokimu zrovna měřili krevní tlak, a Loki vypadal, že ho to jednak baví, a jednak i fascinuje. Po tom citovém výbuchu předchozího večera to byl příjemný pohled.

„Já – dobře,“ svolil nejistě. Zachraň svět, ochraň nevinné, a tak dále, a tak dále. Ne totiž, že by snad měl doktorát z medicíny, stejně tady neměl jak pomoct. „Ale hned jak něco uslyšíte-…“

„Dáme ti vědět,“ slíbil mu Bruce podruhé.

„Jestli se bude bát-…“

„Řeknu mu, že je to naše vina, že jsi pryč,“ vstoupil do toho Steve. To nebylo zrovna to, co měl Clint na mysli, ale… Ne. To bude stačit. Loki by měl vědět, že on ve skutečnosti nechtěl odejít.

Přikývl a šel. Jestli se bude soustředit, může se vrátit už za chvilku. A pro nevinné kolemjdoucí to bude lepší. Samozřejmě. To bylo na prvním místě. Avengers assemble.

Jasně.

-----

Share:
spacer

4 komentáře:

  1. Ano, jsi svatá! :-D
    Nechceš si třeba tu svatost ještě trochu připojistit? O:-)
    A sleduješ, že ZASE je to tak, že vydáváme vždycky jen jedna a druhá se fláká? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak musíme se s tou dovolenou prostřídat, jak by to tady potom vypadalo. :D Hromada aktivity u obou a následné společné zhroucení, kdo pak bude psát a co se bude číst! :D Ale už klidně zase začni. :D

      Vymazat
    2. jop pravda :D u Alice hniju furt ale k tobě Loki bych teda mohla taky zavítat :D nemám co číst. *významně kouká na obě*

      Vymazat
    3. No jasně! No jasně, že to schytám taky! :D

      Vymazat