Amateur Theatrics, 14. kapitola

Dobrý den,

tak abychom se zase vrátili k o něco roztomilejší záležitosti než je Rozcestí či maturita. Naposledy jsme skončili v Lokiho pokojíčku, odkud se chtěl Clint nenápadně vytratit, jenže zákeřná postel ukázala se býti příliš pohodlnou. 

A ráno poté...

-----

Clint se příští ráno vzbudil smotaný v opačném rohu postele s Lokiho nohou pevně uhnízděnou pod krkem. Bruce je fotil.

Lukostřelec na něj malátně zamával prostředníčkem. Bruce toho využil pro další fotku.

„Di do prdele,“ zamrmlal Clint s pusou plnou přikrývek, ovšem teď, když už byl relativně vzhůru, si uvědomil, jak moc potřeboval na záchod. Zatraceně s Brucem. Opatrně se vymotal z postele, aniž by Lokiho vzbudil – ten ležel na břiše s rukama uvězněnýma pod sebou – a dokonce se víceméně zvládl dostat i na nohy. Spát ve zbroji pro něj nikdy nebylo kdovíjak pohodlné, ať už to bylo v posteli nebo na sniperském postu.

Bruce konečně odložil fotoaparát, ale křenil se na něj pořád.

„Vezmi mu ty knížky,“ zašeptal Clint, když si konečně promnul obličej. „Můžem je držet jako rukojmí a donutit ho pořádně se nasnídat.“

Bruce udělal, jak mu bylo řečeno, i když se při shýbání dolů dvakrát převážil dopředu. Clint ho však stačil zachytit za límec košile, než přepadl přes noční stolek a málem tak vzbudil Lokiho, takže v pořádku. Se svým lupem se pak vydali nahoru. Všude bylo takové světlo – nejspíš s Lokim odpadli na déle než chvilku.

Tony, podporující přítel tělem i duší, se rozchechtal v momentě, kdy Clint vstoupil do místnosti. „Super číro, kámo.“

„Mám fotky,“ ozval se Bruce. Zrádce. Clint si položil hlavu na kuchyňský ostrůvek, zatímco se Bruce a Steve rozhodli nad zmíněnými fotkami naprosto nepřístojně cukrovat. Tony si však vysloužil Bartonovo přátelství znovu, a to když mu pod nos přistrčil hrnek s kávou.

„Je lepší než obvykle,“ poznamenal, když už měl půlku v sobě.

„Děkuji,“ ozvala se mu Pepper za zády. Nadskočil. Musela tu zůstat přes noc, když se včera tak rozsáhle věnovala Brucovi (Natashe) a jeho mejkapu.

„Úžasné, ten neustálý postřeh, ty reflexy,“ pravil Tony jen tak do vzduchu.

Clint na něj jenom zíral. Kdyby to byla situace toho druhu a po něm by se někdo vrhl s nožem, dokázal by se zorientovat během chvilky. To, že si dovolil být ráno malátný a zblblý jen znamenalo, že se cítil v bezpečí.

„Jak jde Operace Jsme Úplně Normální?“

„… na Avengers,“ zamumlal Tony do svého hrnku.

„Trošku se to uklidnilo,“ pokrčila Pepper rameny. „Trošku času jste si koupili. A navíc, Justin Bieber se právě zasnoubil, takže na vás vůbec nebude čas.“

Clint si ji podezřívavě prohlédl. „A on se zasnoubil jako doopravdy?“

„Jsem si jistá, že nemám tušení, co se tady snažíte naznačit, agente Bartone,“ pravila Pepper skromně. Tony vypadal, že samou pýchou pukne.

Zrovna když se to ráno začalo formovat do domestikované scénky, vřítil se Loki do kuchyně a křičel: „Ukradli jste můj výzkum!“ A pak se po Clintovi vrhl.

No, násilí možná k asgardské domácnosti patřilo.

„Hou!“ vyjekl Clint. „Loki – hej!“

Tony zachránil hrnek s kafem, čímž Clintovi umožnil se sehnout a Lokiho popadnout za ruce. Byl příliš maličký na to, aby způsobil nějakou vážnou škodu, a naštěstí to vypadalo, že Asgarďané tu svou nadlidskou sílu nezískají, dokud nedosáhnou dospělosti, ale Loki mu do nohou bušil pěstmi s vraždou v očích a Clint se začal obávat o jiné (citlivější) cíle, které byly až děsivě blízko, takže si pospíšil, aby se honem uklidnil a mohl jednat strategicky.

„Loki – Loki, kluku, počkej chvilku-…“

„Bylo to moje!“ křičel Loki. „Tvrdě jsem na tom pracoval! Vraťte. Mi to. Zpátky!

Clint mu v dlani uvěznil jedno zápěstí, pak hned to druhé. Loki se okamžitě dovtípil, že ho Clint nehodlá pustit, aby dopadl na zadek, tudíž Clintova sevření využil a místo pěstmi se do něj pustil nohama.

„Loki.“ Kapitánův přísný hlas je zastavil jako prásknutí bičem, a udýchaný Loki se instinktivně přikrčil. „Clint se ti něco snaží vysvětlit. Nech ho mluvit.“

Loki zatahal za Bartonovy ruce, ale stále byl připraven k dalšímu útoku. Teď, když na něj Clint konečně lépe viděl, všiml si, že se mu krabatí brada a nemá daleko k pláči. Vypadal zděšeně.

„Loki.“ Počkal, dokud se mu princ nepodívá do očí – bylo to jen chvilkové, ale kontakt to byl. „S Brucem jsme ten průzkum uklidili stranou, protože se to válelo po celé podlaze.“ Částečně pravda. „Můžeš si to vzít zpátky po snídani, okej?“ Naprostá pravda.

„Vy… jste to nezničili pro legraci?“ zeptal se Loki tichounce.

Ne,“ odvětil Bruce pevně, vždy připraven přiklonit se na stranu akademiků.

„Ukážu ti to, jestli ti to pomůže,“ nabídl Clint. „Ale nemůžeš si to vzít, dokud nesníš snídani. Jasné?“

Loki přikývl, pohled upřený k zemi. „Jasné.“

Clint ho vyzvedl do náruče a přešel s ním do obýváku. Lokiho věci byly naskládané na konferenčním stolku. „Vidíš?“

Loki přikývl a zabořil tvář Clintovi do ohbí krku. „Nevzbudil jste mě, jak jste slíbil,“ dodal naštvaně.

„Taky jsem usnul,“ řekl Clint. Neměl sice v plánu Lokiho vzbudit tak jako tak, ale kdyby to teď přiznal, situaci by rozhodně nevylepšil. „Bruce si to vyfotil, protože je to příšernej člověk. Můžeš se na ty fotky podívat, jestli chceš důkaz.“

Loki dlouze a roztřeseně vydechl. „Omlouvám se za ten útok, agente Bartone,“ pravil, hlas mu kolísal.

„Odpouštím ti,“ odvětil Clint formálně. „Nechceš něco říct i ostatním?“

Loki trošku pozdvihl hlavu. „Omlouvám se za mé nepřístojné chování a za rozrušení, které jsem způsobil,“ vypravil ze sebe nakonec. „Dobrý den, Lady Pepper.“

„Dobré ráno, Loki,“ odpověděla Pepper něžně. Hromada času, který strávila s Tonym, jí nejspíš dost napomohla se emočně přizpůsobovat různým situacím. Ostatní totiž vypadali, že jim v téhle situaci není dvakrát příjemně.

Loki se rozzářil a snědl svou snídani, k čemuž dopomohl i fakt, že mu Pepper přinesla nové tričko s Thorem (mělo na sobě obrázek Mjolniru a zářivá slova ‚Bůh Hromu!‘) a taky mikinu s Iron Manem, a Tony najednou vypadal až nesnesitelně spokojeně. Clint si v duchu poznamenal, aby tu mikinu co nejdříve nahradil tou s Hawkeyem, kterou už na pár dětech viděl; nejenom že tím Tonyho naštve, což byla sranda sama o sobě, ale tahle verze Avengers mikiny na sobě měla šípy, na zádech, a to bylo prostě boží.

Po snídani se Loki s krapet nejistým Brucem vydal do laboratoře, aby se pokusili přijít na to, co ten zničený artefakt, který jim obrátil život naruby, vlastně udělal. Clint se mezitím vydal oxidovat na Coulsonovu konferenci, a cestou zpátky do věže se rozhodl, že se podívá do nějakého obchodu s dětským oblečením a pokusí se najít mikinu s Hawkeyem. Veškeré zboží s jeho maličkostí nebylo zdaleka tak populární jako to ostatních Avengers, ale přesto byly všechny Lokiho velikosti vyprodané. Clint strávil zbytek cesty domů přemýšlením, jestli se na tom náhodou nepodílel Tony.

-----

Share:
spacer

5 komentářů:

  1. To byla super kapitola, úplně nejvíc ňuňatá. :3 To s tím oblečením, prostě nejlepší a roztomilé tintítko Loki, toho bych láskou nejraději snědla. :D
    Maya

    OdpovědětVymazat
  2. Jezís, to je tak rpztomiloučké... Nádherné rozptýlení, hlavně po zprávě, že Tom jako Loki končí... Chjo, furt jsem z toho špatná. Ale on navždy zůstane v našich srdcích *fňuk*. Moc ňuňatý, to souhlasím, boj o to, koho bude mít Loki na sobě kromě Thora... Jen je mi líto chudáka Natashi. Jako jo, určitě je lepší, že je zavřená mimo, aby vše nezničila, ale i tak... Prostě to není fér. Stejně tak Thor. Jo, a taky mě překvapilo, že Kapitán umí zvýšit a zpřísnit hlas :D Btw, kdo by si nechtěl malého Lokiho namočit do kafe? <3

    OdpovědětVymazat
  3. Opět skvělá kapitola! =D Scéna s tričkama, Loki vyšiluje, Clint si krásně spinká u něj v postýlce, Bruce si užívá focení, z Pepper je lady Pepper, Steve má přísný hlas (kdo by to do něj řekl, v jeho drobné roztomilé podobě :D) ... Začínám se bát, jak to skončí, až se všem podaří zvrátit jejich 'malé problémy'. Víš co? Já bych takhle Lokiho nechala, taktéž se přikláním k názoru, že roztomilejšího bůžka svět neviděl ;D

    OdpovědětVymazat
  4. Opět skvělá kapitola! =D Scéna s tričkama, Loki vyšiluje, Clint si krásně spinká u něj v postýlce, Bruce si užívá focení, z Pepper je lady Pepper, Steve má přísný hlas (kdo by to do něj řekl, v jeho drobné roztomilé podobě :D) ... Začínám se bát, jak to skončí, až se všem podaří zvrátit jejich 'malé problémy'. Víš co? Já bych takhle Lokiho nechala, taktéž se přikláním k názoru, že roztomilejšího bůžka svět neviděl ;D

    OdpovědětVymazat
  5. Příšerné počtení! Nevybavuji si honem nic podobného, co by takovým způsobem nutilo hovořit ve zdrobnělinkách, pohihňávat se, rozplývat, dojímat - a v nějakém krajním případě se i poohlédnout po plyšákovi a při čtení ho procítěně mačkat v rukou, protože normálně se tohle vážně číst nedá. :-D :-D (A ano, strašně si to užívám. :-D)

    OdpovědětVymazat