Amateur Theatrics - info o překladu

Dobrý den!

Protože jediné, co momentálně mám, je maturita na krku, úkoly, zima v baráku a pár zdravotních problémů, rozhodla jsem se, že je na čase se po hlavě vrhnout do další šílenosti, která mě bude tlačit, a kterou mé výmluvy nebudou ani minimálně zajímat, tudíž je to zde - přišel čas další překladatelské sebevraždy! 

Měla jsem v plánu sebrat pár svých oblíbených povídek a dát je sem na seznam, abyste se mohli vyjádřit, která z nich by vám v češtině vyhovovala nejvíce, můj plán však byl poměrně brzy zhacen.

Kandidátů bylo dost, ale každý z nich měl nějakou mouchu, a byla to velká moucha na to, aby se dala ignorovat. Drtivá většina měla přes šedesát dlouhých kapitol. Pak tam byly takové, které jsem nebyla ochotna překládat, a následovaly ty, které jsem překládat nebyla schopná. Pak byly takové, které v angličtině zněly opravdu pěkně, v našem nepříliš jednoduchém jazyku by však vyšly jako primitivní. 

Můj seznam se radikálně krátil, až jsem si jednou v noci řekla, že na to kašlu a jdu si radši něco přečíst. 

Přečetla jsem si povídku a ještě ten den napsala autorce žádost o svolení k překladu. Vyjádřila svou radost, načež mi popřála hodně štěstí a já se vám hned druhý den hrdě hlásím, že to pořád myslím vážně a jdu na to.

Tedy další překlad...
Tímto vám představuji povídku jménem Amateur Theatrics od galaxysoup, jejíž 28 kapitol tady nepříliš pravidelně budete v následujících dnech, týdnech, či měsících (letech už snad ne) vídat.

Je to krásná povídka, ve které se Thorova typická metoda řešení problémů (mocný švih Mjolnirem) projeví jako neúspěšná ohledně zničení magického artefaktu a jeho druhá metoda (ještě mocnější švih Mjolnirem) se ukáže jako naprosto katastrofická. 

Aneb když při smyslech zůstane jenom chudák Clint. 

Tumblr autorky, protože proč ne.

A víte, že vás miluju. První kapitolu bych sem mohla dát už zítra, a budu moc ráda, když dáte vědět, protože hej, pro sebe to nepřekládám a úplně zadarmo nedělá nikdo. A ten chlap dole už vůbec ne.


Share:
spacer

4 komentáře:

  1. Jéééé udělala jsi mi velikou radost! Na novou povídku se fakticky moc těším, takže si s přidáním pospěš :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stačilo mi přečíst si upoutávku, a jsem rázem probrána ze zimního spánku, který jsem si letos (už doufám definitivně!) odbyla poněkud předčasně; srdeční sval hrozí kolapsem, hormony se vylily mocným proudem, touha psát se sváří s touhou dočíst všechny resty, které se mi za tu dobu nahromadily... uá. Jak když si feťák dá po delší době dávku a zase v tom lítá až po uši. Ksakru! :-D Ony ty upoutávky jsou totiž hrozně nebezpečné: fantazie pracuje na plné pecky a vytváří si kolem náznaků vlastní příběh... ve stručnosti a poněkud civilněji: výtečné rozhodnutí, nemůžu se dočkat! :-D

    OdpovědětVymazat