Vykoupení - Epilog

Velmi nesměle vám přeji nádherný den. 

Takže tady mám předposlední příspěvek k Vykoupení, to jest epilog (kdybyste si nevšimli nadpisu). Nemohla jsem si ho odpustit, když už se našlo pár škodolibých jedinců, které zajímal taky Clint. 

A yo, ještě dneska sem přidám ten absolutní zbytek. A pak končím. 

---

„Ty malá bestie. Neumíš ani chodit, ani mluvit, neumíš nic a už mě sereš. Víš, fakt jsem přemýšlel nad tím, že tohle všechno pověsím na hřebík a začnu jinak. Znovu. Líp. Že pozvu Nat na rande, pořádně a tak, jak se to prostě dělá. Je krásná, víš. A taky… přestaň mi žužlat tu mikinu. Fuj. Všude jsou sliny. Možná bych mohl mít i nějaký domek. Klidně byt, není s ním taková práce. Ale víš, nesnáším sousedy. Chtěl jsem děti. Ještě pár dní zpátky. Dokud jsem nepotkal tebe, ty uslintanej prevíte,“ mumlal Clint, a navzdory tvrdým slovům nad Sigurdem pohupoval plyšákem a předstíral, že všechny jeho myšlenky má na svědomí nebohé vycpané zvířátko.

***

„Kde jsou hrdinové světa, když je potřebuju!“ řval pravidelně několikrát denně, přesněji řečeno zhruba v takových intervalech, aby se to prolínalo s přebalováním Sigurda.

***

„Tvoji rodiče by oba zasloužili do držky,“ odplivl si, kdykoli byl vytažen z postele a donucen se odpotácet do pokoje svého svěřence. Když ho z postele nevytáhl Sigurdův řev, tak ho z ní vytáhl Jarvis s tím, že Sigurd řve.

***

„Co kdybych ti to jednou… párkrát oplatil? Nikdo tady není, nikdo to neuvidí,“ usmíval se zlomyslně po každé facce, kterou mu klučina s nepřiměřeným množstvím lásky věnoval. Stejně zlomyslně se pak ozval Jarvis s tím, že on má oči všude a vůči svému stvořiteli, který je čirou náhodou ohledně Sigurda velmi ochranitelský, má silné závazky. Také neopomněl dodat, že počítač nelze podplatit.

Vyhrožovat mu taky nelze, jelikož počítač, kterému se vyhrožuje, má tendenci zamykat dveře na záchod, což pro člověka pravidelně okupujícího Tonyho bar není dobrá zpráva.

Jinými slovy Clint málem zešílel.

Asi proto ze sebe vyrazil vítězoslavný skřek, když na pláž nepříliš jemně přistála kosmická loď s logem jejich mstitelské skupiny. Stejně nadšeně se pak vrhl do náruče Nataši, která mu k všeobecnému překvapení objetí oplatila.

„Konečně. Konečně! Kde je matka toho malýho zmetka, potřebuju si s ní něco vyřídit.“

Vlastně mu nikdo nemusel říct ani slovo.

Sklesle se vrátil do domu; se svou zlomenou rukou nemohl pomoct při přenosu ani ošetřování Lokiho a Steva, nemohl dělat prakticky nic, kromě toho, co dosud se značným utrpením dělal a snášel. Tak si na zdravou ruku opět navlékl maňáska a se zahuhlaným „Clint to tak nemyslel“ se znovu naklonil nad Sigurdovu postýlku.
Share:
spacer

9 komentářů:

  1. Hlavně přidej NĚCO! Tohle prostě nemůže mít smutný konec! Tohle musí skončit jedním velkým šťastným shledáním, seřvaným Lokim a opilým Tonym!
    Ale Jarvis bodoval! :D Nechápu, jak si někdo může oblíbit počítač, ale Marvel a ty holt dokážete zázraky. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hahahahahahaahahahahahahahahhaha :-D. Jarvis je Tonyho nejlepší výtvor.
    Jo a souhlasím s Clarissa - tohle prostě nemůže mít špatný konec.
    (Clint s oslintanou mikinou to zabil už na začátku :-)).

    OdpovědětVymazat
  3. To nemůže mít špatnej konec... no tak... napiš ještě jak reagoval Loki... prosssííííím :)) :33! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné hlášky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to dočinění s rozteklou Maggi :D :3

    OdpovědětVymazat
  6. Chudák mrňous, ten bude mít následky nadosmrti. :-D Boží :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Happy end je najlepší a aj ja chcem taký počítač. (pre mňa za mňa nech mi aj záchod zamkýna)

    OdpovědětVymazat
  8. Moje první reakce byla: "Počkat, co? Takže Alice je pryč? Jako úplně?". Pak jsem si přečetla ten dodatek a už jsem se uklidnila. Budu se moc těšit na další sérii.
    Kdyby něco, na nový Side by side se vrhnu snad během příštího týdne :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doufám že bude další série :D a Clint by mohl Nat pozvat na rande :D byla by to pěkná změna :D

    OdpovědětVymazat