Mateřská

Taková malá sbírka na sebe navazujících jednorázovek s tématem velmi atraktivním; Loki žije v New Yorku a s ním i pět malých dětí. Tony do tohoto spořádaného rodinného života vnese trochu zmatku, což je mimochodem to poslední, co Loki momentálně potřebuje. 

Postavy: Loki, Tony Stark, Thor, Hel, Jörmungandr, Fenrir, Vali, Narfi, Nataša Romanoff a můj oblíbený OC - pes Cézar! 

Upozornění: Divná a pochybná výchova dětí, ještě divnější vztah a ještě pochybnější soužití. 

Páry: Loki/Tony Stark

Stav: Rozepsáno

Kapitoly:


1) Šťastné a mrkvové
Několik let po invazi. Další rodinná povídka - tentokrát Vánoční, dlouhá, úsměvná, a ne moc nevinná. Tony/Loki. 
Aneb... Dávejte si pozor na mrkev. 

2) Pod pantoflem
... ale poněkud neobvyklým. Trošičku kratší pokračování jednorázovky Šťastné a mrkvové, ve kterém se Tony seznamuje s Lokiho kopiemi dětmi. Po dobrém, samozřejmě. 
Pak vás tu čeká jedna menší dětská pomsta za "sežranou" mrkev a taky byste se měli připravit na rodičovský soucit. 

3) Musíme si promluvit
Třetí pokračování jednorázovek Šťastné a mrkvové a Pod pantoflem. Tentokrát se Loki, který už nezvládá tlak na svou trpělivost, rozhodne pro změnu udělat něco nezodpovědného. Samozřejmě to nebude zrovna super nápad, ale vyřeší tak aspoň jeden z moře problémů.

Celá trilogie navazuje na předchozí tři povídky. Tohle je první část jménem Rezignace, Lokiho takzvané zotavování, ve kterém si proti sobě stihne všechny poštvat. A to se ani nesnaží. 

Druhá část s pozitivnějším názvem Rodina, ve které se nedalo odolat dalšímu trápení nešťastného Lokiho. Ale v něčem si musel udělat jasno, což je velký krok dopředu.

6) Ještě toho trochu 3/3, 1. část
Třetí část, ale stále ještě ne poslední. Všechno by mohlo být v pořádku, nebýt Lokiho neúnavné deprese. Navíc se k tomu přidává i starost o dceru, která odmítá plnit své vzdělávací povinnosti a nikdo neví proč. 

7) Ještě toho trochu 3/3, 2. část
Loki s Tonym vědí, proč Hel zanedbávala školu, ovšem nemají nejmenší tušení, jak se s oním nehezkým důvodem vypořádat. Lokiho depka neustupuje a Tony není stvořený pro opatrné našlapování kolem labilního boha. Zkrátka je druhého září a všichni by brali dovolenou.

8) Dovolená 1/2
V září všichni chtěli dovolenou, mají ji mít! Končí školní rok a Tony se rozhodne pro delší výlet. Nemůže to být přece tak těžké, dovolené jsou od toho, aby si člověk odpočinul, že ano. Zatímco Loki se nudí a plánuje, kde by co zkomplikoval či sabotoval, Tony by si přál, aby se mohl nudit. 

9) Dovolená 2/2
Cože. Cože! Na dovolené že se odpočívá? Padouši nikdy neodpočívají, a tahle povídka není výjimkou. Děti se v krizové situaci vytáhnou, dospělí znemožní, a prázdniny skončí ještě dřív, než vůbec začnou.

10) Spokojenost nemám v povaze
Problémy se zásadně řeší jen proto, aby se udělalo místo pro ty nové. Čas utíká, děti rostou, kostlivci vylézají ze skříní. Idylka! 

11) Normální
Růžky vystrčily už skoro všechny děti, jen ten nejstarší a nejmladší jsou ještě na čekací listině. Jörmungandr se začne utápět ve vlastní hlavě, obklopen nepřátelskými útoky ze stran vrstevníků a prokletím své rodiny, o které se neprosil, neví, čemu se bránit dřív. Dospělí jen bezmocně přihlížejí a krásný domov se sype jako domeček z karet.
Share:
spacer

Žádné komentáře:

Okomentovat