III. Ne jen tak ledajaký film

Další čtenářský deník, snad pro oddálení povídek, jsem v poslední době podezřele aktivní. To je neomluvitelné!

Tak v první řadě musím zmínit své třepotající se ego, které se nad komentáři jednorázovky Zpátky do školy stále tetelí blahem a odmítá přestat. Nevím, jestli je příhodné tomu říkat jednorázovka, protože je docela pravděpodobné, že budu potřebovat prokrastinaci a místo účetnictví se mrknu na potenciální pokračování. 

Další věc - víte, jak ráda zním jako člen pochybného bratrstva: vítám tady dalšího nováčka! Budu si muset s Tamtím Lokim rozdělit služby. Já uvítám, ona odkáže. Ach, jak nostalgické to je, sledovat fandomovou rodinu růst... 

Probůh, hlavně k věci:

Existuje spousta povídek o tom, jak se Avengers sesednou a udělají si s colou a popcornem krásný filmový večer, ve kterém se Tony bije za Harryho Pottera a Steve za Lvího krále. Tahle povídka je taky filmová, ale zdaleka ne tak humorná. Totiž, ani slov na to pořádně nemám, ono je to takové...





Žádné OOC, ale přesto zdravě dojímavá anglická povídka Inverted Perceptions (nesnažte se to přečíst) od archangelraphaelsdaughter. (To se taky nesnažte přečíst.)

Když je Loki bezpečně přemožen a uvězněn po své invazi na New York, dostane se Avengerům do rukou záhadné cédéčko s filmem, který by jim měl osvětlit, jak se u nich dva boží bráchové vlastně vzali. Samozřejmě je zde napřed pochopitelná skepse... následovaná ještě pochopitelnější zvědavostí! Avengers, a to prosím všichni, se pustí do sledování filmu příznačně pojmenovaného Thor

A jak vás asi nepřekvapí, skutečně pak následuje poměrně detailní popis děje celého filmu. Možná by se někdo mohl divit, co mě na tom vlastně tak bavilo, a co by na tom mělo bavit vás. Uvedu sem dva dostatečné důvody.

Prvním je - jednoduše popis. Samozřejmě, filmová scéna, ve které se lidi hýbou a mluví a bojují, je mnohem záživnější než odstavec černých písmenek, ale nemluvím o tom, co je v takovém filmu zřejmé. Vidíte výraz a pak reakci, ale když vám tu samou scénu někdo neobyčejně vnímavý i popíše, sebevíc se to zdá nemožné, dovede to změnit názor, který jste na to třeba doposud měli. Někdy ty myšlenky ve filmech chybí, což? Každý z pisálků si může jenom domýšlet a vymýšlet, co si myslí Thor nebo Loki, protože asi těžko někomu vykládají své pocity. Možná je ukazují, jednají podle nich, ale vidět ty pocity napsané, to je... prostě něco jiného. Ano, tenhle důvod jsem uvedla jako první právě proto, že je více osobní. Pro někoho je scéna víc než dostačující. A někdo si stejně radši myslí svoje. :) 

Druhým důvodem bych uvedla děj - a to ten mimo sledování filmu. Během sledování se objevují reakce diváků; Stevovo zklamání, Tonyho znechucení... Nebudu psát, co přesně v nich tyhle emoce vyvolalo, ale bylo to, jako bych občas četla svůj vlastní názor. Jsem si jistá, že hodně z nás mělo podobné řeči. Navíc se děj rozvíjí dál, když si dá skupinka od filmu pohov, stopnou si ho, Thor vletí za bratrem, Tony se s překvapivým pochopením zahrabe někam k sobě, a kolem se dějí věci, které pomalu, postupně a nenásilně připravují půdu pro navazující povídky. 

A... nakonec ten Loki nemůže být zas až tak zlý, no ne? Bylo to tak roztomilé dítě.

Teď už jen dodám ten zbytek, jako třeba upozornění na páry a ty ošemetné věci kolem. Pár tam není žádný, jen lehce zmíněný Thor/Jane, jak vyplývá ze sledovaného filmu. 

Upozornění bych tady taky nedávala. Žádné prasárničky tam nejsou (neodcházejte, dejte tomu ještě šanci!) a vulgarismy... si nějak nedovedu vybavit, snad Tonymu tam něco uniklo, ale komu ne. Ale dejte pokoj, snad vám něco takového skutečně nevadí. Zkrátka nevinnost samotná!

Název: Inverted Perceptions
Jazyk: AJ
Kapitoly: 14
Slova: asi 70 000
Stav: Dokončeno
Žánr: Drama (H/C)
Pár: Thor/Jane 

Share:
spacer

3 komentáře:

  1. Na to, že naše stará pisálkovská garda spí (a Clarissa píše o něčem jiném, protože třetí Hobit!), je tu v poslední době nějak moc nováčků. Ne, že bych si stěžovala. Jdu se na něj mrknout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, až budu mít čas na trápení se nad anglickou povídkou, určitě si ji přečtu, vypadá moc dobře. :) Pak chci poděkovat za milý úvod. :))) A konečně chci ještě pochválit skvělé načasování a posazení Gifu. :D

      Vymazat
  2. Ale to vypadá moc dobře. Zatím jsem během chvilky přeletěla první kapitolu a jak to vidím, hodím si to do mobilu a budu to číst během cesty do a ze školy ^^

    OdpovědětVymazat