Zavolejte Magneta & Příručka pro padouchy

Pamatujete na kulturní okénka? Já si zrovna nedávno vzpomněla!

Napřed tu máme nejspíš už dost známá videa, ale dala jsem si docela dlouhý oddech, takže na ně narážím až teď. První, můj drahý upřímný trailer, protože ten hlas, a protože ta nádherná pravda, které jsem se sice smála, ale nakonec se mi ještě chtělo plakat, protože už konečně vím, co mi na tom filmu nesedělo, proč, a že jsme zlomili chudáka Whedona. Což bych nikdy nepovažovala za možné, ale, dámy a pánové, je to tady. Protože když někdo skončí s Twitterem, tak je to vážné. V Americe. Ne?


Ze dvou dalších videí všemi oblíbených "Jak měl skončit..." bych ráda vyzdvihla především to druhé. Protože řekněte, když vídáte filmy, kde mají superhrdinové (ze stejného vesmíru) hrozný problém s hrozbou z kovu, nevzpomenete si na jednoho chlápka, který by jen mávnul rukou a všechno vyřešil během pár vteřin? Já vím - kde je potom sranda, ale bylo by fajn jednou vidět nepřítele, který by byl o něco originálnější. Alespoň v jistém 'universe', kde by se dalo leccos vyřešit jen hnutím prstu.

O ruce Buckyho Barnese nemluvě.


A mimochodem, snad to není třeba, ale... SPOILERY, áno? Ono je to i v názvu, ale prostě... SPOILERY. SPOILERY. SPOI-... kašlu na to.

První část Jak měl skončit Avengers: Age of Ultron, je na českém serveru zde.

Druhá část sídlí tady. Pokud si nechcete procvičit angličtinu, to vás jinak směle odkazuji na Youtube.

A faktem zůstává, že ať už jste supervoják, nadčlověk, vynálezce, agent či génius nebo cokoli nám smrtelníkům vzdálené, tak jste bez elektroniky v řiti, a ne že ne. Pustit Thora ze řetězu, jenom na chvilku, a možná by byl pořádek. Ach, a ta malá přehlídka nepřátel, nepohladí to po dušičce? (Pěkně vyhladovělé dušičce, protože tak dlouho přežívat jenom na fanfikcích nemůže být zdravé.)

Dále - něco mnohem lepšího a zajímavějšího - je diskuze padouchů o správném vzhledu padouchů. Protože Joker je barevný (a na zakázku!) a Loki prostě k sežrání. Ti do toho můžou mluvit kdekomu, a tentokrát to schytá Voldy. A ta Lokiho helma nakonec nebude taková pýcha, jako se zdálo v prvním filmu. Ovšem teď je otázkou, jestli si to uvědomil Loki sám, nebo až tvůrci.



A sice jsem původně chtěla přidat i jeden zajímavý příspěvek na tumblru, ale jelikož ho ještě nemám přeložený (ten článek/diskuzi/hádku/argumenty) a chvilku to bude trvat, nebudeme to zbytečně oddalovat a necháme si trochu místa v příštím kulturním okénku. Jestli se mi někdy omrzí říkat či psát pojem kulturní okénko, tak skončí svět a zmrzne peklo.

Využiju ještě trošky místa; další kapitolu Rozcestí už mám dopsanou, ale čistě ze strachu, že pak nebudu mít co sem dát, si ji nechávám na horší časy (které nastanou až děsivě brzy). S překladem je to krapet pomalejší, jelikož teď v angličtině musím řešit žádosti o založení účtu a pracovní postupy, což není prdel, vážení.

Užijte si víkend a videa, a až budu mít hospodu U Padoucha, budete vždy vítáni. Ale jen když budete vypadat dostatečně padoušsky, aby bylo jasno.

Share:
spacer

6 komentářů:

  1. Máš mě na svědomí! Na hezký kus odpoledne jsem skejsla u Jak mělo skončit... a jelikož jsem už pěkně dávno nekoukala, hezky se mi to nashromáždilo :-D Tak tentokrát ani nemáš mínus za to, že nás tu ubohé čtenářky odbýváš okénkem, místo abys přihodila novou kapitolu. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, sveď své slabůstky na mne! :D Mi se to právě taky nashromáždilo, a nemám na to vůbec čas a stejně na to čumím, tak přece nebudu trpět sama. :D Díky za ne mínus. Tentokrát. :D

      Vymazat
  2. Zlodušská hospoda je naprosto boží. Tu s Lokim mám zkouknutou už několikrát :D

    A když jsme u kulturních okének... nemáš nějaký nový čtecí typ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak jsi na tom s aj nebo Deadpoolem, ale narazila jsem na AO3 na super příběh, Lokiho je tam dost a je tam úžasná scéna, kde banda záporáků radí nováčkovi v oboru. Peter Parker's Home for the Wayward Villain

      Vymazat
    2. Bohužel v poslední době se tomu čtení nevěnuju tolik, ale když jsem si nedávno vzpomněla, že jsem dlouho nepsala čtenářský deník (ani ten školní), řekla jsem si, že jakmile bude volno (snad), tak dám dohromady nejen rozepsanější článek, ale taky pořádný seznam povídek, který by mohl dále růst. Což snad uvítají všichni. :)

      Vymazat
    3. Díky moc oběma. S anglinou jsem v pohodě (Nine lives jsem nevydržela a přečetla předem. A pak si ještě jednou užila i překlad :D), Deadpool je naprosto boží. Díky moc za tip.

      Díky oběma ;)

      Vymazat